Sumpah AkuTak Lupa! - Mis Diarios

Saturday, 22 October 2016

Sumpah AkuTak Lupa!



Pukul 7 lebih lagi matahari yang mula terbit dari arah timur telah memancarkan cahaya terik. Sedikit demi sedikit makin membahang sehingga sinar ultranya menembusi lapisan dermis. Sengaja aku biarkan kulit ditembus cahaya matahari pagi sementara menunggu masa untuk aku lakukan dhuha. Aku habiskan paper terakhir tepat pukul 4.30 petang semalam. Definisi gembira pada aku adalah dimana aku tak lagi berkata pada dunia heyy aku gembira kerananya perasaan gembira aku sangatlah infiniti maka aku lagi suka mengekspresikan rasa gembira dalam perasaan syukur. Sudah kali keberapa aku bagitahu pada diri sendiri patutnya aku kena buat persediaan awal sebelum test. Belajar saat akhir samalah ibaratnya macam aku bediri dekat tebing sungai. Kalau aku lompat, buaya tengah nganga mulut nak telan aku. Kalau patah balik rasa macam tak cukup masa nak lari sebab kat belakang ada beruang tengah pegang senapang, tunggu masa nak shoot aku. Ahhhh tersepitnya. Tulah dari first year lagi bila start sem konon nak study awal ni tak aku gi buang masa buat ape ape tah. *banyak sangat buang masa until i cant recall them in my mind* 


21 oktober! So yeahhh aku rasa kalau close friend aku mesti tahu kot ape kegembiraan aku bila tiba 21 oktober. Pertamanya hari ni ialah birthday ude merangkap abang aku yang ketiga sekaligus melayakkan aku untuk dapat free call for 24 hours! But unfortunately i cant use the 24 hours period to make a call sebab busy dengan test. Maka selepas solat isyak aku pun mula lah mendail semua number maxis yang aku rasa nak dail. Sampai lah turn aku bergayut dengan my long lost friend, Aim or also known as Irma oleh Ron. We were like "Aaaaaa mane kau hilang?"
Padahal aku pun tak pasti aku yang hilang ke dia yang hilang. Dari A-Z kita cerita. Banyak jugaklah dia share rahsia dengan aku. 

"Mental aku koyak ah"

"Dah nape mental kau nak koyak"

"Roomate aku ada bela kala jengking"

"Kau tak takut kena sengat ke weh"

"Roomate aku dah potong ekor sengat dia"

"Pelik ah roomate kau"

"Cuma kala jengking tu ada sepit je ah"

"Kau penah rase kena sepit ngan jengking ke"

"Aku takdelah nak bagi tangan aku kena sepit. Tapi lepas jengking dia mati, dia bela katak rasaksa pula"

"Wkwkwkwk.."

"Bila nak ujan kuat betul suara katak tu"

Terima kasih menceriakan hari aku dengan cerita haiwan eksotik belaan roomate kau! Sebenarnya aku memang rapat dengan Aim and lagi sorang Apiq. Yela aku masa kecik sepupu aku main barbie aku main pedang kat depan umah. Agak ganas dan gangster jugak lah. Tapi bila dah besar ni keganasan tu ada lagi tapi kurang sikit la karang kalau ganas sangat takde orang nak masuk meminang pulak. wkwkwkw. Dulu masa dekat aku selalu je gaduh dengan dorang. Aku marah dorang bila tengah emosi. Penah jugaklah gaduh pastu Aim dengan Apik datang umah aku belikan petai sebab aku suka makan petai. Pastu baik. Sumpah aku tak lupa. Dan lagi, Aim ni sejenis player so dia selalu cerita kat aku perempuan ni semua sama je. Padahal aku ni perempuan jugak!

"Kau lain. Kau hati kental. Rock kapak. Ganas."

Image result for tiga orang sahabat

Terlalu banyak yang kita dah lalui sama. Sekarang semua dah besar. Makin jauh sebab masing masing nak archieve cita-cita. Aku patut rasa bersyukur saat korang dekat dengan aku. Sekarang bila dah jauh baru nak rindu. Makanya hargai orang yang ada dengan kita ya!

*thank you for reading*







29 comments:

  1. Makin lama makin in love dengan MD you have a very strong attractive personality. Keep writing

    ReplyDelete
  2. Aku perasan ah kau ni banyak kawan an

    ReplyDelete
  3. Ohmaiii.. irma, banyak seyh kenangan i coret dalam diari pasal beliau ahahahahahhahahahahah

    Btw, love the spirit of the preliminary of the storyy ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. U i gayut ngan irma almost 2 hours sebab dia byk gosip.

      Delete
    2. U i gayut ngan irma almost 2 hours sebab dia byk gosip.

      Delete
    3. U i gayut ngan irma almost 2 hours sebab dia byk gosip.

      Delete
    4. Youuuuu.. nape tak cakap? Hahaha baru nak kem salam.. 😹 #itakkenalyou

      Delete
  4. Samalaa. Saya dulu pun ada geng childhood friend yg dr pagi smpai ke ptg lepak skali. Buat keja2 nakaii skali. Memang takkan lupa walaupun xcontact pun. Kadang jumpa kat kg, hebohh jgak. Hihi

    ReplyDelete
  5. Ahh rindu pulak dengan kawan-kawan...

    ReplyDelete
  6. selamat berhujung minggu releks minda sat

    ReplyDelete
  7. seronoknya still dpt contact kengkawan lama :D saya ni nk tegur diorg pun segan dah.. huhu

    ReplyDelete
  8. ambuii..statament dia ....perempuan ni sama je..kikiki..player mesti hemsem kan...hahahha....bytheway..take care MD whereever u are & Good luck whatever u do..

    ReplyDelete
  9. ambuii..statament dia ....perempuan ni sama je..kikiki..player mesti hemsem kan...hahahha....bytheway..take care MD whereever u are & Good luck whatever u do..

    ReplyDelete
  10. Bia meningkat dewasa masing2 bawa halian kan demi kerjaya dan cita2

    ReplyDelete
  11. Mrs. A pun ada childhood friends bila berjumpa suka sangat imbas cerita zaman childhood. Seronok tak jemu-jemu pun

    ReplyDelete
  12. Mrs. A pun ada childhood friends bila berjumpa suka sangat imbas cerita zaman childhood. Seronok tak jemu-jemu pun

    ReplyDelete
  13. Happy to read your happy story MD.. miss u..

    ReplyDelete
  14. Kekawan sekolah ni lah yg banyak kenangan kita kan MD..
    Kalau akak jumpa dorang..
    Masih lagi bertegur..
    Kekadang akak ni pulak pelupa sangat..
    Rupa ingat nama lupa hihihi

    Terima kasih follow blog kecik akak ye MD..

    ReplyDelete
  15. sy sekolah lain2 (byk sekolah) so kwn kecik2 tu mmg dikatakan x de langsung hahaha

    ReplyDelete
  16. betuah ada kawan senget mcm kita jgk kan..mmg masyuk ah segalanya.. heheh ...haru2 perangai dy atleast menceriakan hari2 kita..pheww

    ReplyDelete
  17. seronoknya dapat kawan sekepala.

    bestnya . lawa betul ;)

    Jemput lawat blog saya <3

    https://airitanaka.blogspot.my/search/label/hadiah

    ReplyDelete
  18. rindu nak lepak dgn kawan2 zaman study.. so nasihat k.nina selagi dorang tak kawen lepak puas2 smpai lemau. hahaha dh kawen susah gila nk jumpa.

    ReplyDelete
  19. Sirap bandung letak soda satuuuuu!

    ReplyDelete
  20. Kelakar betul conversation you all berdua. Dulu-dulu mesti rapat gila ni, nasib baik tak gila makpak dibuatnya dengan perangai gila-gila korang ^_^

    Katak raksasa kawan sebilik dia tu apa jadi? Takkan katak raksasa pun tak leh bela?

    Ish, ingat nak baca dua entri aje.

    Tambah satu lagilah *sambilhirupsirapbandungsodabelikatkedaijerk*

    ReplyDelete
  21. Cm kenal jer aim tu? Haha

    ReplyDelete
  22. Kan :) Tak lupe ape kwn baik kt buat. Gadoh baik pstuh gdoh blik pstuh msg msg dh bsar. Hoho. Jap g alam lain pulak :)

    ReplyDelete
  23. لسلام عليكم عملائنا الكرام مما لا شك فيه ان كلنا نعلم اهميه برك السباحه والمسابح فى حياتنا لما لها من اهميهاا كبيره جدا فى حياتنا اليوميه خاصه فى فصل الصيف تعد المسابح من افضل
    وسائل الترفيه في وقتنا المعاصر حيث ان الاطفال والكبار وكل الناس يستمتعون بالمسبح عندما يكون الجو حار لى يخفضو من درجه حراره الجسم والاسمتاع بالحياه هناك انواع كثيره جدا واشكال متنوعه
    من المسابح اصبحت فى بيوتنا بكثره خاصه هذه الايام واصبحت منتشره جدا فكل منا يعلم اهميتها ومن ثم ذالك يجب علينا الاعتناء
    بالمسابح والحفاظ عليها من اى شوائب او جراثيم لان الشخص عندما يقوم بالنزول في المسبح فأن مسام الجلد تتفتح وبالتالى عند وجود اى شوائب او جراثيم فسوف تقوم بأختراق مسام الجلد وتسبيب
    الكثير من الامراض التي لم نشعر بها إلا علي المدي البعيد لذالك يجب علينا جميعا الاعتناء بالمسابح للحفاظ على صحتنا وصحه اولادنا من اي امراض ولكي يستمتعوو بصحه جيده كانت المسابح فى قديم الزمان غير منتشره كما فى وقتنا المعاصر وذالك بسبب الخوف من الفيروسات التى كانت منتشره والخوف من البلهارسيا........الخ
    ارخص شركة تنظيف مسابح بالرياض
    اما في وقتنا الحاضر لم يعد منزل لا يحتوى علي مسبح الا قليل جدا اصبحت المسابح منتشره جدا فى الفلل والاماكن التى يوجد فيها درجات حراره عاليه للتلطيف من درجه حراره الجو والاستمتاع ب الجو اوصيكم جمعيا الحفاظ علي صحتكم من كل سوء وشر _ كل ما عليكم احبتي الكرام ان تتواصلو
    مع شركتنا شركه زين لتنظيف المسابح حيث ان شركتنا تعد من افضل الشركات المصنفه فى تنظيف المسابح تواصلو معانا للتخلص من اى شوائب او بكتريا داخل المسبح كما ان شركتنا تمتلك افضل واحدث وسائل التنظيف وافضل المكينه والعماله الماهره المدربه هناك بعض الاشياء التى تقوم بها شركتنا اثناء التنظيف اولا
    تقوم شركتنا بتفريغ المياه من المسبح
    ثانيا
    نقوم بوضع بعض المواد الكماويه الأمنه على صحتنا وصحه اطفالنا
    ثالثا
    نقوم بتنظيف البقع التي توجد فى جدران المسبح
    رابعا
    نقوم بوضع بعض وسائل التنظف على مواسير الصرف للتخلص من اى رواسب
    خامسا
    نقوم برش المسبح بماده جاليه للتخلص من الاشياء المترسبه على حواف المسبح
    هناك امر اخر تقدمه شركتنا لعملائنا الكرام وهو عرض خصومات هائله فى فصل الصيف وضمان تنظيف المسبح
    تنظيف مسابح
    وايضا هناك بعض الاشياء يجب علينا تجنبها من اجل الحفاظ على المسبح نظيف وأمن من اي شوائب وهى
    1_عدم ترك اوراق الشجر تغرق فى المسبح وتترسب
    2_عدم ترك مياه المسبح مده طويله بدون تغير
    3_عند الصرف نقوم بوضع ماده منظفه لتعقيم المسبح
    4_عدم ترك اكياس او اوراق متسخه تغرق فى المسبح
    شركة تنظيف مسابح بالرياض
    شركة تنظيف المسبح

    كل ما عليكم عند وجود اي عطل او مشكله او رواسب فى المسبح عليكم بالاتصال بشركه زين لتظيف المسابح المصنفه من افضل الشركات عالميا والتى تقدم افضل خدمه متميزه لعملائنا الكرام وتقدم افضل الخصومات ووسائل التنظيف المستورده كما ان شركتنا تقوم بالوصول لكم فورا عند التواصل مع مندوب الشركه على الارقام الظاهره
    وايضا تقدم شركتنا عند التظيف جميع الاشياء ولا تتطلب من العميل اي شئ تقوم شركتنا بتنظيف المسبح على اكمل وجه سواء كان كبير او صغير مهما كانت مساحته شركتنا تضمن لك ان تستلم المسبح بعد التنظيف على اكمل وجه وكأنه جديد
    تقوم شركتنا بالتواصل مع عملائنا الكرام فى الحال كما ان الشركه تقدم رقم خاص بالشكاوى من العماله المنظفه عند التقصير فى اي شئ عند التنظيف
    عليكم جميعاً عملائنا الكرام التواصل مع مندوبين الشركه للحصول على مسبح نظيف وكأنه يبدو جديد شركه ليست الشركه الوحده المنظفه للمسابح ولكن هى المتميزه فى تنظيفها نذكركم بأن شركتنا تقدم افضل العروض خاصه فى فصل الصيف لا تهملو فى صحتكم وصحه اولادكم وسارعو بالاتصال بشركه زين لتنظيف المسبح وسوف يصلون اليكم فى الفور......دمتم فى سعاده وصحه جيده وحماكم الله ورعاكم من كل شر عملائنا الكرام
    (والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته)

    ReplyDelete