Effective Acne Cure: Mario Badescu Drying Lotion - Mis Diarios

Monday, 19 March 2018

Effective Acne Cure: Mario Badescu Drying Lotion

Dah lama aku tenggelam tetibe datang dengan entry acne treatment. Disebabkan aku busy back to back dari shah alam to KL then balik JB sebab ada exam so mulalah hormonal pimples keluar macam mushroom. OMG bayangkan aku ada 2 ketul jerawat besar macam volcano atas hidung. Tu baru atas hidung belum kat tepi sini tepi situ. -,- Dahla muka bulat macam pinggan. OHHH.. di manakah muka aku yang porcelain satu ketika dulu. wkwkwkwk ade eh muke aku cam porcelain.. but nevermind. 

Kulit aku sejenis combination skin. Oily dekat T-zone and dry dekat area selain dari T-zone. Oily tapi tak bermakna moisture. So aku still perlukan moisturizer dalam daily basic skin regime. Disebabkan produk yang aku guna ni bagi dramatically effect, so aku nak share sikit produk apa tu > Mario Badescu Drying Lotion. 

http://misdiarioss.blogspot.my/2018/03/effective-acne-cure-mario-badescu.html
tadaaaaa tekezutt tak tekezutt tak

Memula aku takde lah nak meletakkan harapan tinggi kat benda ni tapi kesan lepas aku apply drying lotion ni, sangat mengejutkan sebab jerawat aku yang besar tu mula kecut and hari ni di saat aku update ni jerawat tu dah completely kering. Drying lotion ni memang ade dua layer; pink sedimentation and colourless solution and please do not shake the bottle in order to mix them. Just dip a clean cotton bud and dab onto the affected area. Cotton bud yang dah guna tadi tu make sure jangan guna balik sebab dah contaminated dengan bacteria. Size dia yang kecik ni memang senang nak di bawa kemana-mana lelebih lagi untuk orang yang selalu travel. Jadi, tak perlulah nak risau lagi bila breakout time travel.

Image result for mario badescu drying lotion review

Kandungan calamine dan salicyclic acid yang bertindak sebagai drying agent merupakan bahan paling berksan untuk membunuh bacteria yang menyebabkan jerawat kecuali kalau bacteria tu undergoes mutation. (medical jokes) wkwkwkkw ok hambar. Selain daripada tu dia pun berkesan untuk menghilangkan whitehead dan seimbangkan minyak dekat muka. So, pada sesiapa yang ada masalah kulit berjerawat macam aku jugak, boleh lah try Mario Badescu Drying Lotion. Boleh dapatkan dekat sephora seluruh dunia.

Selamat mencuba! 

*thank you for reading*





43 comments:

  1. Betul- betul tepat di atas hidung tu yerk... nasib baik tak jadi rhino....πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  2. Waaa.. bagusnya.
    Nti boleh suggest bnda ni pd kngkawan yng bermasalah.

    ReplyDelete
  3. bagi org lelaki yg dah pertengahan 40an ni jerawat sudah x dipedulikan lagi. BTW, abam kie follows you back.

    ReplyDelete
  4. Wahhh..ada dpt komisyen ke tu iklan kan produk ni? Hahahaha.. semoga kulit cantik dan gebu.. :-*

    ReplyDelete
  5. Dulu saya pakai oxy untuk targeted acne pasal ada salicylic acid tu jugak..

    ReplyDelete
  6. Fiirat time maama nampak produk ni.. bagus ye

    ReplyDelete
  7. menarik..my nephew ada problem jerawat ni..boleh suggest kat die..psstt...follow you back dear

    ReplyDelete
  8. kn serbu shepora laa nmpk nyer yek

    ReplyDelete
  9. Uish volcano ye ? Wah kena try produk ni

    ReplyDelete
  10. Nak rekomen produk ni kat family

    ReplyDelete
  11. first time taw produk ni
    sy pun alami masalah yg sama oily kt area tzone dann whitehead bykkk
    mcm nak try ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Highly recommended walaupun a bit pricey tapi berbaloi sesangat

      Delete
  12. Kena cari jugak ni, sekrg hormon tak stabil dah, asyik naik jerawat jer, huhu..
    Akk balas follow sini ye.. Tq dear.

    ReplyDelete
  13. Mujur jumpa jalan penyelesaiaannya ya alhamdulillah.
    Mrs. A sejenis kulit kering jerawat takde tapi yang banyak adalah pigmentation lagi sadis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs A kena amalkan pakai sunscreen bila keluar jgn biarkan kulit bare terdedah pada uv light :)

      Delete
  14. Tak lama lgi nuwom akan jdi ploles. 😍

    ReplyDelete
  15. Comel botol dia. Senang nak bawa ke mana2. Kak ana skrg tgh guna eucerin pro acne so far berkesan juga.

    ReplyDelete
  16. Video Bokep Indo | Nonton Film Bokep Gratis
    Nonton Online Video Bokep Streaming
    Nonton film bokep streaming terbaru di bokepindohot.pw dimana bisa mencari video bokep abg, film bokep smu, film bokep abg cantik, film cewe seksi, abg montok, bokep indo, bokep online, bokep smp, video bokep jilbab.
    InstafollowGratis
    Mobile Legends Hack Gratis
    Steam Wallet Gratis
    Clash Of Clans Hack Gratis
    Clash Royale Hack Gratis
    iPhone X Gratis

    ReplyDelete
  17. sya dah masok 30 ni, mmg xde la prob minyak/jerawat, die prob kulit kering pulak. adoiii. saba je la..

    ReplyDelete
  18. wah...bleh cuba ni. Nice sharing! sgt2 berguna ni. hai, Sy balas kunjungan anda.

    ReplyDelete
  19. Sama la...kulit julia pun jenis kombinasi juga...menarik!

    ReplyDelete
  20. Budak baru reda depress macam saya ni amat2lah memerlukan bantuan Mario ni hahah thank you for sharing kak!! ^_^

    ReplyDelete
  21. Combination skin jugak kat sini huhuhu menangis tak berlagu...ada rezeki nanti nak cuba haha

    ReplyDelete
  22. kalo tension or stress mesti ade benda yg tak diundang dtg

    ReplyDelete
  23. Alamak banyak-banyak tempat setempek dekat hidung dia keluar. Kurang asem betul. :)

    ReplyDelete
  24. Oo boleh ilang ye?.
    Nanti Kak Mirror nak belikan anak bujanglah klu wujud mende ni kat sini (Aussie). Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  25. I search in shop why so expensive T^T

    In malaysia it is Expensive?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Almost hundred bucks in malaysia. But fret not you will never regret with this product. The quality is very worth with the price.=)

      Delete
  26. PRODUK TERBAIK NIV UTK MRK YG BRMSLH JERAWAT BOLEHLH CUBA..

    ReplyDelete
  27. solution to my prob. Jerawat ni exam tak exam dia naik T_T

    ReplyDelete
  28. first time knowing this product

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah tak de amsalah jerawat.... selamat duit hakak hihi

    ReplyDelete
  30. First time tau pasal produk ni. Nice jgk tngok.. bagus.

    ReplyDelete
  31. bagusnya produk ni. tapi masalahnya kulit saya terlalu sensitif. huhuhuhu.

    ReplyDelete
  32. Terima kasih sangat review pasal produk ni. Serius, first time dengar dan Siqah ada masalah acne jugak. TQ!!

    ReplyDelete
  33. macam nak try ja, jerawat ni payah degil betul la.... huhu

    ReplyDelete
  34. wahh baru tau pasal nie.. thanks for sharing

    ReplyDelete
  35. first baca tajuk ingatkan produk ni suitable for dry skin, rupanya dia keringkan jerawat and good to remove whiteheads

    ReplyDelete
  36. salam hi dear tq for visiting! eh dulu sy pnh pkai toner and day cream kot? x ingat tp dar cream tu mmg boleh kecutkan jerawat jg, seriouslaahhh i rs brand ni bagus utk yg ada acne problem!

    ReplyDelete