Inspirations ~ - Mis Diarios

Sunday, 8 April 2018

Inspirations ~

Assalamualaikum~
Adakah ini yang dinamakan monday blues.. tapi nak diikutkan an aku hari hari pun monday blues.. wkwkwk. Maybe aku perlukan motivation spirit yang banyak daripada setiap penjuru.. 
Itu hari aku ada dapat message 'Hakakkkk lamenyewwwww tak updatewwww manewwww menghilanggggwww.. (perlu ke ko nak tambah www pada akhir perkataan?) 'akakkk kenapwww dhww lamww xdww post bruww' (ni pun same haa.. pang ko kang..)
Walaupun kehidupan hakak hambar dan tak glemer macam Kim Kardashian tapi hakak tetap ada naluri untuk kelihatan vouge de vas. As kalau orang sekeliling hakak mesti tau ah kan sekarang ni hakak tengah strive untuk dapatkan kulit yang bebas daripada acne instead of dapat result distinction in each examination -,- duhhh. Never in my life aku membahasakan diri aku as hakak yewwww aku rasa totally like pondan. 

Tetibe pintu bilik aku diketuk bertalu-talu. Anak fruit aku memang dah jadi habit mereka setiap pagi lepas je bangun tidur akan masuk bilik aku and start ganggu hidup aku. So aku pun dengan excited, i called him " haiiii abangg ( aku panggil anak fruit aku abang) iyommm ikit.." 
Abang pun bagilah morning kiss kat aku pastu an dia tutup idung dan berkata " ucuknya.."
Whatt? dia kata aku busukk? ni yang bikin aku melenting..sudahh lah..malas layan..boo~

ok back in reality and focus on what i am trying to say. Since aku ada jumpa sorang budak junior and she seems like tengah depress. Aku kata first year memang macam tu where kita nak sesuaikan dengan situation in terms of friends, surrounding, studies.. Aku pun macam tu jugak satu ketika dulu.. Kita ni kemana- mana pun akan ada je masalah hatta dok umah pun. Orang kata ahhh stress ah dok sini bla blaa pecaya lah cakap aku kalau kau lari dok dalam hutan sembunyi dalam gua pun, ade je masalah.. 

Nobody is perfect. Tu semua orang tau tapi still aku nak mention lagi. Kita akan mula rasa seseorang tu perfect only if we know her externally. But, when you go deeper, the perfectness will shed one by one. Trust me. Sebab aku pernah je ada dalam situasi di mana aku berjumpa dengan seseorang dan bila je dia discovered my flaws, she left me, she avoided me and let me walked the journey alone. Back then it was when i was in my first year. I learned that kita jangan percaya orang sangat. Silap besar aku sebab aku ni sejenis creature yang cepat percaya dengan orang. Aku bercerita dan mengharapkan orang yang mendengar menjadi a good listener to me but somehow i was wrong. And aku telah di judge based on my stories. Tapi bermula dari sini aku belaja untuk tidak judge seseorang daripada cerita diorang. Every person has a reason why this and that happened. 

Aku tak sedih. 

Tapi aku kecewa dengan diri sendiri why aku percaya pada orang yang salah? 

As time passed, i let the time cure my heart. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dan hari tu macam biasa sementara tunggu next class, aku akan pergi surau untuk solat zuhur dengan ditemani Rav. If korang baca blog aku dari awal mesti perasan aku pernah mention pasal Rav ni sebab dia je sudi layan aku merepek and ajar aku cakap tamil -,- 
Lepas solat aku lipat telekung sambil berbual kosong dengan Rav. Cam biase ah aku mesti akan buat fikiran dia porak peranda. Dah ramai orang aku try jodohkan dengan Rav ni temasuk ah sorang lecturer India kat faculty kitorang wkwkwkwk tapi effort aku tak pernah berjaya buat masa ni sebab dia punya taste tinggi takleh bla.. Tapi sorry ah awal awal lagi dia dh reject Fattah Amin sebab ape tah aku pun tak tauu.. Yang penting dia syok gila kat Jul Ripin padahal aku yang bagitau dulu kat dia aku suke jul ripin tapi apa yang aku suka why dia nak suka jugak? whyy? Rav i warn you, you takkan berjaya rampas Jul dari i.. Tunggu i dah tawar hati dengan Jul baru you boleh amek Jul dari i.. wkwkwkwk. ceh bajet aku tiap malam whatsapping je ngan mamat ni.. Anywayyy wkwkwkkwk gelak besar. 


Tadaaa ni lah Rav. Macam Sonam Kapoor tak? Sorry pic aku takde sebab aku kan ber identiti misteri disebalik karakter Mis Diarios. 

Dan mungkin aku pada zahirnya seorang yang happy go lucky. I tend to make a joke with people around me. Paling kerap sekali lawak hambar mesti pishangg gila layan aku an. Tapi ade aku kesah. Cam biase ah bosan ke tak bosan ke aku pakse Rav layan aku wkwkwkkw. 

Daripada happy, suam- suam kuku, hambar.. Aku dengan Rav banyak berjalan bersama. Spend time pergi library buat thesis together gether. Dalam ketegangan sampai hampir gibab asik kene reject je dengan lecturer and kena re-do balik, Rav tepuk belakang aku.

"Dont worry we always can do this!"

"Ok."

"Nini, kau ok ke?"

Sebenarnya tak ok. Tapi tak tahu lah aku rasa macam nak tegelak sebab, Rav ni kekadang ada split personality. Kekadang dia cakap 'aku' kekadang cakap 'ai'. Tapi aku layan je bila Rav in character. wkwkwkwk. Dan macam tulahh hari-hari yang seterusnya. 


Nahhh amek Rav dari sudut sisi pulak. wkwkwk. Macam Doctor kan? (she is doctor in the making)

Kekadang kita sibuk nak buat baik dengan orang lain, sampai kan kita tak perasan siapa sebenarnya yang concern dengan kita. Aku tak cakap Rav kawan yang perfect untuk aku tapi we accept our weakness and complete each other. Dan bila seseorang tu nampak kekurangan kita dan masih pilih untuk stay, maka dialah sahabat kita. Ada juga yang cakap biarkan aku sensorang tak de kawan pun takpe but believe in me kita yang hidup ni saling bergantungan we need each other. Manusia secara fitrah perlukan teman. 

Hari- hari yang aku lalui jadi lagi menggembirakan, apa yang aku dapat simpulkan ialah kita akan jadi lagi gembira kalau kita give more and expect less. toodles xoxo 

*thank you for reading*








39 comments:

  1. comel rav tu, moga persahabatan yang terjalin diberkati, kawan yang baik perlu dijaga dengan baik kan.

    ReplyDelete
  2. Thanks follow blog Kak Mirror.
    Salam kenal sis.
    Dah try follow blk td.. tak tau lah dpt ke tak. Line problem arini.

    ReplyDelete
  3. cantik dak rav tu.. ;) ai teringin nak pakai sari.. moga satu hari nanti berjaya hendakNYA.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn puji lebih2 kak nnti rav kembang :p

      Delete
  4. tampak lebih ayu dgn sari ;-)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. I understand your contain. Dalam hidup ni memang berbagai ragam manusia kita akan jumpa. Jadikan tu sebagai cabaran. Keep on inspiring MD. And i wonder who are you actually?

    ReplyDelete
  7. Soo agreed!! hehe btw semoga friendship berkekalan hashtag till Jannah hehe :3

    ReplyDelete
  8. Misterinyer MisDiarios ni sampai tak nak letak gambar dengan kawan baik dia yer...

    ReplyDelete
  9. wow cantiknye... hehe... nice post...
    follow my bog, I'll follow yours too... thanks
    www.giftasblog.co.vu

    ReplyDelete
  10. sejujurnya saya nak tahu juga awak..

    hahahaha.

    sekadar nak tahu je.

    ReplyDelete
  11. Agak-agaknya bila boleh tgk misdiarioss ni .heheh

    ReplyDelete
  12. Comelnya dak rav ni MD. Moga persahabatan ni kekal ye.

    ReplyDelete
  13. wahhh comel je Rav kawan awk. betul tu, tak semua orang perfect, kekadang kita ada rasa orang perfect, tapi kita taktau hidup/diri dia yg sebenar kan :)

    ReplyDelete
  14. Comel Rav.. Dan akak setuju sangat part Give more expect less..

    ReplyDelete
  15. Siapakah agaknya gerangan Mis Diarioss?
    Don't expect more to others nanti kita sendiri kecewa..

    ReplyDelete
  16. oo..peminat Jul Ripin..hihi..unconditional friendship sgt menyenangkan..
    sweet & understanding Rav..

    ReplyDelete
  17. You are a good writer actually sebab pandai main dengan emosi reader. First buat oghang gelak dengan intro then macam sedih like i can feel been left by friend. Then appreciation of your new best friend. Like you express dalam dunia ni ada funny thing, sweet, sadness is all in you entry. Ini daru pandangan i ols je lah

    ReplyDelete
  18. Aku kenal kau beb. Aku tau kau takkan tulis something yg takde makna especially blog kau an. Aku happy untuk kau. Aku always doakan kau. Sayang kau banyak2 - farah

    ReplyDelete
  19. SAHABAT BAIK KITA ADALAH REZEKI JAGALAH PERSHBTN DGN RAV YG BAIK N CNTIK TU

    ReplyDelete
  20. Bila seseorang tu nampak kekurangan kita dan masih pilih untuk stay, maka dialah sahabat kita. (Suka ayat positif ni, terima kasih kongsi di blog)

    ReplyDelete
  21. sahabat yang baik pon satu rezeki buat kita ;) btw rav tu mmg cantik!

    ReplyDelete
  22. Salam adik mis diaros. Terhibur betul baca celoteh org muda ni, bahasa org muda..segar instead ada juga pengajaran yg boleh diambil. Akk suka youwwee.. Hihi.

    Btw, akk pun ada kawan india sorang, dan yg bestnya akk yg carikan jodoh utk dia, dah kawen, dah pegnent dah, hihi.
    Kawan akk ni pun baik orgnya. Susah juga nak cari india yg baikkan, maksudnya yg boleh ngamla utk dibuat kawan. And sampaikan salam for rav.

    ReplyDelete
  23. Bagus kawan macam ni. Accept each other.

    ReplyDelete
  24. Yes kwn yg baik akan terima baik buruk kita, smoga kalian terus bsahabat

    ReplyDelete
  25. Frust... Ku pikir boleh tengok pic mis diarioss rupanya Rav hmm bila la boleh tengok wajah ayu bak Aishwarya Rai mis diarioss eh. Rav ni memang cantik laa
    By the way, memang kita tak boleh percaya kan orang 100% and expect diorang akan terima kita punya kekurangan yang kelabu asap hitam bagai tu macam tu je, memang susah sangat ah nak cari orang yang boleh terima baik buruk kita.

    ReplyDelete
  26. Salam mis..
    Terhibur baca blog awk.
    Comelnya bakal doc tu. All the best for both of u. Biasa la zaman study ni macam2.. Jmpa mcm2 org. Mcm2 ragamnya. Stress dgn study tu lumrah.. Haha.. Bila da bekerja dan kenang2 balik masa zaman belajar, apa la yg aku belajar dulu.. Benda senang pun x reti.. Hihi..
    Apa2 pun, tq sudi singgah blog akak n moga persahabatan dgn rav sampai ke jannah..

    ReplyDelete
  27. Wahh lawa betul Rav kawan awak ni

    ReplyDelete
  28. It's reassuring to have someone that we could rely into right?

    Btw, tell your friend that she's gorgeous!

    nurulrasya.com

    ReplyDelete
  29. Seronok baca cerita kisah persahabatan ini. Benar, masing2 kita ada flaws dan bila ada orang yang boleh terima dan sudi berkawan walau apa pun perangai dan past stories kita, jagalah dia elok2 :) Harap persahabatan MissDiarioss dan Rav kekal dan happy selalu :D

    ReplyDelete
  30. Really enjoy reading ur entry..semoga persahabatan antara MissDiariouss and Rav kekal..walau nanti dah ikut haluan masing2, tetap ingat persahabatan tu

    ReplyDelete
  31. Alololo comeinyaaa, Moga kalian di rahmati Allah dunia akhirat ...

    ReplyDelete
  32. give more , expect less! btw, thanks datang blog kita. Done follow back! :)

    ReplyDelete
  33. It doesn't matter what others say, it doesn't matter that you are both imperfect (we all are!) - if you complete each other, then you are perfect for one another. Enjoy each others' company while you still have time - nanti dah jadi doktor, dah x terlayan lg karenah masing2. Try to let go of the stress when you can. Think positively about the future. Be happy ya! :D All the best to you & Rav.

    ReplyDelete
  34. dan esok monday blue kembali... hehehe

    ReplyDelete
  35. hehehe misteri sgt awk ni! btw RAV IS SOOOO PRETTY kem slm sikit hehe and yup u sounds nice n HAHHAA gile2 mcm i jugak, good luck ye on ur studies :)

    ReplyDelete